Lauhansarvis turist center

Lauhansarvis turist center ligger i Västra Finland, i Storå kommun.
Lauhansarvi befinner sig på backarna av Lauhanvuori på västra Finlands högsta höjd. Lauhanvuori nationalpark har fått sitt namn efter Lauhanvuori. Lauhansarvi har utvecklats till en naturnära och högklassig semester-, fest- och konferensplats. Man kan besöka Lauhansarvi på egen hand för en trevlig fikastund eller med en större grupp för en smaklig måltid.


Inkvartering

I Lauhansarvi finns semesterstugor av hög standard. I stugorna finns alla bekvämligheter. Stugorna ligger i ett fridfullt område, i en naturskön, lugn miljö. I varje stuga finns egen bastu och i vardagsrummet finns öppen spis, tv och video. I köket finns diskmaskin, spis och ugn och annan behövlig utrustning. Man kan hyra stugan för ett dygn eller en eller flera veckor. Man kan hyra stugan med full service. Priset innehåller färdigbäddade sängar, frukostkorgen levererad till stugdörren och städning. Mer självständiga semestrare kan förstås ta hand om allt detta på egen hand till lägre pris. Vandringsled och skidspår utgår nära Lauhansarvis  gårdsplan.

Restaurang

I Lauhansarvi finns en café-restaurang med plats för hundra personer Här serveras dagligen á la carte portioner. Buffén står uppdukad vanligen på söndagarna.
Våra skickliga kockar fixar maten till bröllopsfesterna, födelsedagskalas och företags konferenser. Lauhansarvi har blivit ett populärt utflyktmål  för större grupper. I restaurangen och i bastu-utrymmen har vi möjlighet att
servera alkohol.

Avkoppling och tradition

Lauhansarvi område erbjuder besökare ett brett serviceutbud samt en mängd saker att göra och att utforska. Det finns en rökbastu, torvbad och förstås vanliga och traditionella finska bastun. Traditionsföreningen Kuurna ry håller kurser i ett gammalt finskt hantverk: nämligen SAHTI, som är en gammaldags hembryggd öl eller mjöd. Föreningen har ett sk sahti – institut, där  man tillverkar den traditionella drycken sahti och uppehåller den gamla sahti-traditionen. I Fysioturvehoitola kan man koppla av i torvbastus mjuka värme. I Lauhas Tahti-arena kan man dansa eller fira bröllopsfester eller arrangera andra stora sammanträden sommartid.

Aktiviteter

I Lauhansarvi har vi att erbjuda grupper olika slags program. På vintern organiseras populära snöskoterturer och snösko promenader.
För den som vill åka skidor finns många goda möjligheter på de välskötta skidspåren på Lauhas backar. Skidspåren startar från Lauhansarvis gårdsknut. När det inte finns snö på Lauha, då kan man vandra till fots med en utbildad naturguide eller på egen hand och glömma vardagens stress och jäkt.

Upplev äventyret och naturen på organiserade turer med äventyrsledare. De erbjuder ett brett utbud på äventyr i orörd natur, karakteriserad av vida skogar. Höjdpunkten på en dag utöver den vanliga är en sprakande lägereld på kvällen. Upplev landskapet på fyrhjuling eller tävla genom vinterlandskapet med en egen snöskoter.PDFYlös