Jeris

Jerissuvanto on tilava lomapaikka loistavalla paikalla Muoniossa, Jerisjärven rannalla. Aivan vierestä lähtevät hyvät ladut ja -retkeilyreitit. Mökin takana kohoaa Keimiötunturi.

Pallastunturille on n. 16 kilometriä – Olos, Pallas, Ylläs ja Levi ovat kaikki alle tunnin ajomatkan päässä.

Paikka on hyvässä kunnossa ja sinne mahtuu majoittumaan sänkypaikoille 15 ihmistä ja lisäksi tilaville parville reilut parikymmentä.

Varaukset ja hinnat

Vapaita aikoja on seuraavasti:

 

vuosi 2019
viikko 2            5. – 12.1 2019   HINTA 550 e
viikko 15           6. – 13.4. 2019  HINTA 550 e – varattu
viikko 28           6. – 13.7. 2019  HINTA 550 e
viikko 41          5. –  12.10. 2019  HINTA 500 e
viikko 45          2. – 9. 11. 2019  HINTA 500 e

vuosi 2020

viikko 6            1.2. – 8.2. HINTA 650 e
viikko 19          2.5. – 9.5. HINTA 650 e
viikko 32          1.8. – 8.8 HINTA 650 e
viikko 49          28.11. – 5.12. HINTA 650 e

Hinta sisältää:
Mökin, tilojen ja varusteiden käytön 1-8 henkilöltä.

Yli 8 henkilön menevältä osalta lisäksi:
4-17- vuotiaat 35 e / viikko / hlö
18-99-vuotiaat 100 e / viikko / hlö

Mökki on käytössä tulopäivänä klo 16 alkaen ja luovutus on lähtöpäivänä viimeistään klo 12.
Varattavia viikkoja voi tulla myyntiin lisää koko ajan matkan varrella, seuraa tilannetta. Täällä näytetään vain vapaat- ja mahdollisessa ennakkovarauksessa olevat viikot.

Varausmaksu 25 % hinnasta laskutetaan varauksen teon jälkeen ja loppuhinta 6 vk ennen majoitusta. Mikäli varaus tehdään kuuden viikon sisällä varauksen alkamisesta niin koko summa laskutetaan kerralla.

Huomaa edullisessa hinnassa myös sen että vaikka et olisikaan paikalla koko viikkoa vaan ehkäpä vain 4-5 vuorokautta, hinta on silti edullinen. Yksittäiset vuorokaudet eivät ole myynnissä.

Varaukset Lauhan asiakaspalvelusta: p. 040 825 8751 / Teppo tai sähköpostilla: info@lauha.fi

Jerissuvanto on omatoimikohde, jossa yövytään omin liinavaattein ja hoidetaan itse ruokailut.

Jerissuvannosta löytyy

Avarassa päätalossa on iso sali/olohuone jossa ruokailupöydät lähes kolmellekymmenelle henkilölle. Normaalin kokoinen keittiö, jossa jääkaapit sekä pieni pakastinkaappi. Keittiössä on ruuanvalmistus- ja tarjoiluastioiden lisäksi mikroaaltouuni, kahvinkeittimet, vedenkeitin sekä normaali liesi ja uuni.

Puulämmiteisestä kivasta saunasta johtaa polku suoraan omalle Jerisjärven laiturille.

Päärakennuksessa on lisäksi kahden ja viiden henkilön makuuhuoneet sekä isot nukkumaparvet, joihin mahtuu parikymmentä henkilöä patjapaikoille.

WC:t on erikseen miehille ja naisille päärakennuksessa ja ulkona on lisäksi perinteiset puuceet isoja ryhmiä varten.

Tilavasta huoltohuoneesta löytyy myös vaatteiden kuivatuskaappi.

Kivalta piha alueelta löytyy iso ja korkea kota, omassa rannassa on myös laituri ja vene. Talossa on myös verkkoja joista luvat on maksettu valmiiksi mökin käyttäjille.

Talvilämmin piha-aitta palvelee kahden huoneen voimalla kymmentä nukkujaa.

:::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::::
Myydään Lomaosakeyhtiö Jerissuvannon osake. Vakavaraisessa yhtiössä, kalaisan Jerisjärven rannalla Muoniossa. Sopii omatoimikäyttöön ja sijoitukseksi. Pienellä rahalla pääset kiinni hienoon ja tilavaan kokonaisuuteen. Käyttöoikeus 4 vk vuodessa. Lisätietoja jeris@lauha.fi ja p. 040 825 8751 / Teppo
:::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::::

Varaajan käsikirjan tilaajat saavat sähköpostissa

Lähialueen palvelut

Kauppa
Lähimmät kaupat ovat Muonion kirkolla 22 km:n päässä, siellä on myös terveyskeskus ja apteekki sekä rautakauppa.

Joitain elintarvikkeita saa myös hotelli Jerikseltä tai Tunturiporo-myymälästä Kutunivasta. Lähimmät polttoaineen ostopaikat ovat samoin Muonion kirkolla ja Sirkan kylällä Levillä.

Taksi
Halutessasi voit tilata talonmieheltä taksin (taksiin mahtuu 9 henkilöä: esim. autonsiirto tai porukan nouto vaelluksilla). Puhelin heille on (016) 538 582 ja 0400 393 103.

Lisämajoitus
Talonmiehellä on maatilamajoitusyrityksessään (Törmäslompolon maatilamajoitus) n. 15 henkilön majoituskapasiteetti, jolloin pääsee majoittumaan mukavasti lakanoiden väliin: yösijan saa saunalla sekä halutessaan aamupalan.

Matkapuhelinverkko
Jerissuvannossa kännykät toimivat kohtalaisesti ihan sisällä asti. 3G-verkkoon (850 MHz) saa yhteyden kännyköillä riippuen operaattorista (ks. kuuluvaisuukartat). Tietokoneen yhdistäminen esim. nettitikulla tarvitsee yleensä lisäantennin.

Posti
Posti lähtee aamupäivisin (ma-pe) hotelli Jerikseltä (2 km:n päässä) ja sieltä voi ostaa postikortteja ja -merkkejä. Hotelli Jerikseltä voi ostaa myös alueen ulkoilu- suunnistus- ja latukarttoja. Huomattakoon, että hotelli Jeris oli suljettuna osan aikaa sesonkien ulkopuolella. Tarkista asia hotelli Jeriksen sivuilta. Esim. vuonna 2011 hotelli Jeris oli kesällä kiinni vapusta elokuun loppuun, mutta pääpaikka Harrinivan lomakeskus Muonion kirkonkylän eteläosassa (Harrinivantie 35, Muonio) oli auki.

Julkiset liikennevälineet
Rovaniemeltä on päivittäin kaksi suoraa linja-autoyhteyttä Jerisjärventiellä olevalle pysäkille, josta matkaa mökille on n. 400 m. Kittilään tulevilta ja lähteviltä lennoilta saa tilattua taksiyhteyden Jerissuvantoon.
Osasta Kolariin saapuvista junista on bussiyhteys hotelli Jerikseen ja edelleen Vuontispirtillle.

Omistus

Jerissuvannon omistaa v. 2012 perustettu Lomaosakeyhtiö Jerissuvanto Oy, jonka takana on yksityisiä henkilöitä sekä joitakin yhteisöjä. Suosittu lomapaikka on ollut käytössä kuitenkin 1980 luvulta asti.

Tietoja lähialueesta

http://personal.inet.fi/urheilu/muonion.liikunta/melonta.htm
http://www.laplandhotels.com/FI/hotellit/lapland-hotel-pallas.html
http://www.harriniva.fi/fi/kohteemme/hotelli-jeris/